keskiviikko 15. joulukuuta 2021

Joulukortit 2021

Tänä jouluna en ehtinyt tehdä itse kuin 4 korttia. Yhden kortin tekemiseen kun menee noin päivä suunnitteluineen ja viimeistelyineen.

Ensin täytyy etsiä malli esimerkiksi Pinterestin kautta. Minulla alkaa olla siellä massiivinen kirjasto mm. ristipistoja. Malli täytyy siirtää paperille ja sovittaa tilaan, johon aion sen ommella. Juuri koskaan kuva ei sovi sellaisenaan. Ikkunan pyöreä muoto on mallin suunnittelun näkökulmasta vaikeampi kuin suorakulmainen. Värit täytyy suunnitella sen mukaan, mitä kaapista löytyy.

Luonnos

Valmis ristipisto

Ristipisto tulisi sijoittaa kankaalle siten, että se on sekä kankaan keskellä että kortin ikkunan keskellä. Laskemista on paljon. Lyijykynän jälkeä on vaikea saada pois, mutta muuten piirtäminen auttaa paljon. Alla olevassa kuvassa pöllö sijoittui ylälaitaan, joten ompelin sen alle oksan, lehtiä ja pienen sydämen.

Ristipiston valmistuttua kuva sijoitetaan tukevalle taustapaperille oikeaan kohtaan ompelemalla se ylänurkista muutamalla pistolla. Solmut eivät näy, kun kuva on kiinnitetty korttiin. Ompeleet voi tehdä tähdeksi, jolloin jälki on siisti. Alla olevassa kuusikortissa kuva sijoittui liian alas. Ompelemani helmet eivät kuvassa oikein erotu.

Tämän jälkeen ristipisto taustoineen liimataan reunoista kiinni korttiin. Tahrimista kannattaa välttää ja kortti kannattaa laittaa liimauksen jälkeen painon alle, kunnes se on kuivunut.Täydellinen sijoitus