perjantai 30. marraskuuta 2018

Käärmeet

Käärmeet syntyivät leluiksi yhden pienen muiston inspiroimana. Kirjoitin jopa Marimekolle kirjeen, mutta en ole vielä saanut tietoa, minkä näköinen muistissani oleva Käärme Umpikiero oikeastaan oli. Koska olen hieman kärsimätön ihminen, aloin ommella käärmeitä Pinterestin ideoiden pohjalta.

Tässä Marimekolle lähettämäni kirje:


Hei!

Minulla on harmaa muistikuva, että Marimekon tuotannossa on 1960-luvulla ollut käärme. Veljelläni oli sellainen, väreinä muistaakseni omenan vihreä, punainen ja tummanpunainen. En ole varma muistikuvastani. 

Nettikeskustelujen avulla olen saanut selville käärmeen nimen, Umpikiero, ja varmuuden, etten ole keksinyt muistoa. Nyt kysyisin:

Oliko käärmeen hännässä valmiina kulkunen?

Kuinka pitkä ja paksu käärme oli? (Se oli kierteinen.)
Millainen sen pää oli? Millainen oli sen ilme?

Pelkkä kuva käärmeestä olisi ihana nähdä. Jos sellainen on olemassa, en tarvitse muita tietoja. Netistä löysin vain möhköfantin, possun ja madon.Ihastuin malliin, jossa pää on kierteen ulkopuolella. Tein vielä toisenkin ystävän tyttärelle (käärme lähtee Peruun). Kahden kääntö-/täyttöaukon käsin ompelu oli haastavin vaihe. Opin, että aukot kuitenkin kannattaa jättää kierteen ulkosyrjään. Ihan symmetrisiä käärmeitä en saanut aikaiseksi, mutta olen lukenut Pikku Prinssini ja tiedän, mitä ja miten käärmeet syövät...

Tällä käärmeellä silminä ovat vielä nuppineulat. 
Ompelin silmät kolmisäikeisellä muliinilangalla 
kahdessa kerroksessa niin, että näkövammainen voi 
tunnustelemalla löytää ulkonevat silmät.