sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Koirapeitto

Koirapeitto on nuppupeitto nro 8. Se sai alkunsa heräteostoksesta Wexlerin kangastaivaassa. Ostin noin puoli metriä koirakangasta, josta saisin tilkkuja moneen pikku peittoon.Halusin lisäksi kokeilla vastaväreien voimaa. Kaivoin Caran d'Ache värikynät esille pitkästä aikaa. Suunnittelin idean ensin ruutupaperille. Minulla sattui olemaan oransseja ja sinisiä jämätilkkuja iso kasa. Kun tekniikan valitsee oikein, saa käytettyä pienimmätkin kauniit tilkut.


Aloitin leikkaamalla tilkut irti. Jätin liian kapeat saumavarat, minkä huomasin peittoa kootessani. Ikävä kyllä, monelta koiralta puuttuu päälaki.Tutkin, kuinka monta blokkia peittoon suunnilleen mahtuisi. Päätin karsia vihreäpohjaiset tilkut pois ja jättää vain siniset.


Käytin perinteistä hirsimökkitekniikkaa. Ensimmäisen kerroksen jälkeen työ sujui todella nopeasti. Koiratilkut olivat erikokoisia, mutta "tasasin" kokoeron leikkaamalla blokit samankokoisiksi ensimmäisen kerroksen jälkeen eli kehystettyäni koiran kahdella tilkulla.

Kun kaikki blokit oli ommeltu, silitin ne vielä kerran hyvin - ja huomasin, etteivät ne olleetkaan samankokoisia. Erityisesti tuo hattupäinen koira aiheutti harmia. Blokki oli muita pienempi. Keksin kuitenkin sijoittaa sen oikeaan alareunaan, jossa saatoin tasata muut tilkut reunoista hieman pienemmiksi. Tätä ongelmaa ei kyllä huomaa, jos ei ole itse tehnyt tilkkutöitä.


Kuvassa päällinen silitettynä nurjalta puolelta.

Yksityiskohtana tämä korvapuoli veijari!