torstai 2. toukokuuta 2013

Enkelipeitto
Kun sain alkuvuodesta 2013 tietää, että minusta tulee mummo, päätin heti, että teen lapselle (tai hänen äidilleen) ajatuksella tilkkupeiton. Sen tulisi olla lattialle sopiva, kulutusta kestävä ja väreiltään harkittu asiakkaan toivomusten mukainen. Halusin ottaa lapsen ja äidin huomioon: jotain kirkasta, tuttua ja turvallista, kuten suojelevat enkelit, rakkaus, koti, puutarha, aurinko...

Ensimmäinen luonnos


Aloitin siitä, että maalasin pensselillä ja silkkiväreillä lakanakangastilkkuja. En ostanut uusia värejä, vaan käytin kaikenlaiset vuosia vanhat purkinpohjat. Sekoittelin koko päivän coctaileja ja sitten rohkeasti kokeilin. Olohuoneen lattia tuli täyteen pukku tilkkuja. Olipa se ihanaa!

Silkkimaaleista viimeiseksi jäi jäljelle turkoosi, joka sattui olemaan tulevan äidin mieliväri. Päätin maalata sillä peittoon vuorin.
Aurinko oli erityisen haastava, sillä en ensin keksinyt, kuinka saisin säteet suuntautumaan maahan ilman että vaikutelmasta tulisi sotkuinen.Tein peiton blokkeina. Silmiä siristämällä ne erottuvat selvästi. Lopuksi täytin välit sinisillä tilkuilla. Applikoituihin enkeleihin löysin kirjoista valmiit kaavat, samoin puihin. Kaiken muun kehittelin omasta päästä.


Valmis enkelipeitto